Lucian Boia: Romania a pornit cu intarziere

România este diferita nu numai fata de Occident, ci si de tarile din Europa Centrala. Daca ar fi sa amintim cateva evolutii istorice mai speciale, prima care mi se pare semnificativă este marea intarziere cu care porneste la drum societatea romaneasca. Ganditi-va ca cele două Principate apar abia in secolul al XIV-lea. Asta e ceva aproape de neinchipuit, sunt de departe ultimele tari care se conturează in peisajul european. Bulgaria era de secole o putere semnificativa in zona. Ungaria era un regat puternic. Polonia de asemenea. Universitatea din Praga apare cu jumatate de mileniu inaintea celei romanesti. Deci noi pornim cu o intarziere fabuloasa.

sursa: interviu adevarul.ro

Un comentariu:

 1. Dle Boia, sunteti unul din motivele pentru care am parasit dezgustat masterul de istorie politica la UB.
  Un om care practic recunoaste indirect ca inventeaza istoria, nu poate fi numit istoric, ci politruc.
  Cand vezi la catedra politruci in loc de profesori, situatia e foarte grava, dar nu pentru noi, studentii sau cetatenii romani, ci pt. politrucii ca dvs.
  Trebuie sa va plecati capul rusinat si sa iesiti din scena, sunteti doar un farsor parvenit al bolsevismului, o unelta oculta si murdara, si locul va e la tombronul adevaratei istorii. Doare adevarul dle Boia ?
  Pt. ca minciunile si propaganda dvs. nu doar, ci doar ne amuza si dezgusta totodata.
  Toti istoricii ridiculizeaza teoria dvs cu tablitele din Tartaria, "carate" intr-o traisa din Sumer. Intr-adevar, ridicol ! Ca si intreaga dvs. "activitate" de politruc revizionist.

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...