Lucian Boia lanseaza cartea Primul război mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretări


La editura Humanitas urmeaza sa apara in curand, in seria de autor "Lucian Boia", volumul "Primul război mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretări".

„Se implinesc o suta de ani de la declansarea Primului Razboi Mondial. Putine episoade ale istoriei raman atat de adanc ancorate in memoria colectiva. Perfect explicabil: este evenimentul fondator al lumii in care traim. Multa vreme vazut strict in termeni conflictuali (dreptatea noastra, vinovatia altora), Primul Razboi Mondial isi cauta acum o elaborare deschisa si libera de prejudecati, susceptibila de a fi impartasita de toate partile candva in conflict. Ceea ce propun acum se inscrie in acest curent de reelaborare istoriografica. Nu este o istorie «completa», ci un comentariu: o suita de interpretari, in jurul unor probleme-cheie.“, spune Lucian Boia in prezentarea cartii sale.

4 comentarii:

 1. aveti o adresa de email domnule profesor?
  multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 2. http://danielroxin.blogspot.ro/2014/03/noul-interviu-cu-miceal-ledwith-din.html
  Pentru documentarea dlui. Boia...
  A ajuns acest profesor sa ne spuna ca Dacia si Unirea infaptuita de marele Mihai Viteazul sunt mituri.
  Daca nu ne cunoastem istoria, vor veni altii si o vor rescrie dupa bunul lor plac.
  ,, Civilizatia s-a nascut acolo unde traieste azi poporul roman...raspandindu-se apoi atat spre rasarit cat si spre apus`` William Schiller

  RăspundețiȘtergere
 3. Pai da.... Istoria acestui popor e mit sa nu spunem minciuna. N-ar trebui decat sa recunoastem acest lucru, ca nu s-ar schimba nimic. N-ar lua nimeni Transilvania... Pana in Ziua de azi am ramas niste mincinosi care isi modifica istoria cum ne convine noua

  RăspundețiȘtergere
 4. PENTRU A ATRAGE ATENȚIA ASUPRA LUI ȘI ASUPRA ”CĂRȚILOR” LUI, FACE DECLARAȚII HALUCINANTE ȘI ANTI-ROMÂNEȘTI. RUȘINE, COCOTĂ INTELECTUALĂ!!!

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...