Lucian Boia: Trăim într-o țară insuficient orânduită, cu atitudine cam neserioasă

România este o țară dezorganizată. Nu a fost ea niciodată prea organizată, dar comunismul și urmările sale au dezmembrat-o și mai tare. Este o țară insuficient orânduită, cu atitudine cam neserioasă. Și nu istoria i-a învățat pe români să fie neserioși, ei au tras concluzia asta în urma experimentelor istorice repetate. Românul nu este capabil să acționeze constructiv, sistematic. Nu vreau să generalizez, dar până la urmă cam asta este realitatea. Suntem opușii nemților, ne aflăm undeva în extrema cealaltă.

360.uaic.ro: Mircea Vulcănescu scria la un moment dat, după cum ați precizat în timpul conferinței, despre cele „două Românii”. Câte Românii avem în momentul acesta?

Cred că avem mai multe. Este o țară cu viteze diferite. Găsim, pe de o parte, o Românie care se află oarecum la nivel occidental, dar și una de mijloc, rămasă în urmă. Sunt diferențe mari între orașe și sate, dar și în interiorul orașelor, între diversele categorii sociale. Cred că România e o țară cam dezmembrată.
 sursa: 360.uaic.ro

Un comentariu:

  1. Nu cred ca aveti dreptate, avem o Romanie cam haotica, si atat. Nu puteti avea o jumatate de creier de geniu si o alta de retardat. Pur si simplu nu se poate. Suntem media a ce suntem si nimic mai mult.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...